Minna Hyytiäinen, Uusimaa

Olen kaupunginvaltuutettu, toiminnanjohtaja ja kolmen lapsen äiti. Asumme yhdessä puolisoni Markun ja nuorimman tyttäremme kanssa Hyvinkäällä.

TYÖ

Työskentelen toiminnanjohtajana Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:ssä. Olen myös Taito-lehden päätoimittaja. Työssäni edistän kädentaitojen, luovuuden ja kulttuurin asemaa yhteiskunnassamme. Tehtäviini kuuluu myös koulutuksen asiat taiteen perusopetuksesta ammatilliseen koulutukseen. Yhteistyö kuntien ja muiden kulttuurialan toimijoiden kanssa on minulle tuttua.

KOULUTUS

Polku nykyiseen tehtävääni on ollut mielenkiintoinen seikkailu, jonka on mahdollistanut tasa-arvoinen ja maksuton koulutusjärjestelmä. Valmistuin nuoruuden haaveammattiin vaatesuunnittelijaksi opiskellen samalla iltaisin merkonomin tutkintoa. Valmistuttuani vaateteollisuus oli muutamassa vuodessa muuttunut isosta työllistäjästä auringonlaskun alaksi. Yrittäjyys oli käytännössä ainut mahdollisuus työllistyä luovalle alalle. Olen paljosta kiitollinen noista yrittäjävuosista – yrittäjyys on edelleen osa elämänasennettani. Viestinnän ja kasvatustieteen maisterin opinnot veivät minut taiteen perusopetuksen pariin ensin käsityökoulun rehtoriksi ja sieltä nykyiseen tehtävääni Taitoliittoon.

LUOTTAMUSTOIMET

Olen ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu sekä kulttuuri- ja hyvinvointilautakunnan varapj. Olen myös Laurea ammattikorkeakoulun hallituksen jäsen. Keväällä 2018 olin mukana työryhmässä, joka kirjoitti Vihreiden kulttuuripoliittisen ohjelman. Työni puolesta olen päässyt mukaan moniin mielenkiintoisiin työryhmiin ja luottamistoimiin; olen mm. Taiteen perusopetusliitto TPO ry:n hallituksen varapj. sekä Opetushallituksen ammatillisen koulutuksen osaamisen ennakointifoorumin jäsen.

PERHE

Äitinä voin jakaa kaikkien vanhempien huolen lastemme tulevaisuudesta – millaisen maailman jätämme heille. Tasa-arvo on tärkeää, mutta kahden pojan äitinä ole huolestunut monista asioista, jotka vaikuttavat erityisesti poikien elämään. Maailmankuvaani on vaikuttanut ja avartanut ajanjaksot, jolloin olen asunut ulkomailla. Viimeisimpänä asuimme yhdessä perheen kanssa kolme vuotta Kanadassa.

HARRASTUKSET

Rakastan käsitöitä ja kaikkea luovaa tekemistä. Mottonani: Knitting is new yoga. Kesällä minut löytää puutarhasta ja talvella olen kulttuuripalveluiden suurkuluttaja.

CV

Luottamustoimet

  • Taiteen perusopetusliitto ry:n hallituksen varapuheenjohtaja 1.8.2018-
  • Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen jäsen 16.8.2017-
  • Hyvinkään kaupungin Kulttuuri- ja hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtaja 1.6.2017-
  • Hyvinkään kaupunginvaltuuston jäsen 1.6.2017-
  • Opetushallituksen ammatillisen koulutuksen Osaamisen ennakointifoorumin jäsen (koulutus, kulttuuri, viestintä) 1.1.2017-
  • Taito Shop Oy:n hallituksen jäsen 2016-
  • Käsi- ja taideteollisuuden edistämissäätiön hallituksen jäsen 2015-
  • Taiteen perusopetusliitto ry:n hallituksen jäsen 2012-